ОБСЄ помітила на Донбасі танки окупантів

Російсько-окупаційні війська нарощують кількість важкого озброєння

Про це повідомляє прес-служба штабу ООС з посиланням на інформацію української сторони СЦКК.

“Українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін повідомляє, що російсько-окупаційні війська нарощують кількість важкого озброєння, насамперед самохідних гаубиць і танків, на Луганському напрямку та не бажають адекватно реагувати на висновки міжнародних спостерігачів СММ ОБСЄ. Збройні формування Російської Федерації продовжують грубо порушувати визначені Мінськими домовленостями лінії відведення важкого озброєння”, - йдеться в повідомленні.

Зокрема, СММ ОБСЄ 18 травня зафіксувала озброєння, розміщене з порушенням ліній відведення у непідконтрольних урядові України районах - дві самохідні гаубиці (2С1) і чотири буксирувані гаубиці (Д-30) біля населеного пункту Біле на захід від Луганська та вісім буксируваних гаубиць (Д-30) неподалік неселеного пункту Михайлівка.

Водночас 16 травня команда СММ зауважила, що в місцях розміщення відведеного важкого озброєння на непідконтрольній урядові територіях Донецької області дотепер бракує 15 мінометів (ПM-38, 120 мм) і 17 буксируваних гаубиць (Д-30).

За інформацією прес-служби, 18 травня також було виявлено озброєння, яке знаходиться за лініями відведення, але й за межами виділених місць зберігання – 20 танків ( 13 одиниць Т-64 та сім Т-72) на полігоні поблизу населеного пункту і 18 буксируваних гаубиць ( 2A36 «Гіацинт-Б», 152 мм та 2А65 «Мста-Б», 152 мм) на об'єкті біля населеного пункту Хрустальний.

Як зазначається в повідомленні, 20 травня спостерігачі бачили вісім танків (Т-64) на полігоні біля Круглика, одну самохідну гаубицю (2С1 «Гвоздика», 122 мм) та чотири буксирувані гаубиці (Д-30) на полігоні біля населеного пункту Мирне за 28 км на південний захід від Луганська.