Зеленський виступив на форумі інтернет-діячів іForum-2019 російською мовою

23 травня чинний президент України Володимир Зеленський виступив на на форумі інтернет-діячів іForum-2019 російською мовою

Про це повідомляє Еспресо.TV

Зеленський виступив із доповіддю "Гарант інновацій: створюємо майбутнє разом" і виголосив її російською мовою. Доповідь супроводжувалася відео- та фотоматеріалами. Він багато жартував та сміявся.

"Як правило чиновники використовують чотири слова – інновація, діджиталізація, гіперлуп і Ілон Маск. І після цих чотирьох слів вони кажуть, "ми все сказали, і треба щось змінювати". Я просто скажу як людина, я особисто нічого не можу змінити, в плані інновації, в плані діджиталізації. Ми тільки можемо це зробити разом", - додав президент.

Зеленський також показав відео з випробування роботів американської інженерної компанії Boston Dynamics, після чого запропонував подивитися на українських чиновників.

Скріншот

На екрані з’явилось зображення із нардепом Олегом Ляшком, а глядачі у залі засміялися.

"Ось ці чиновники - подивіться!", - сказав він.

Скріншот

Він також показав слайд із новиною "Депутати запропонували повернути Росію до старого літочислення" і сказав, що "зверніть увагу, такі чиновники можуть до такого довести".

Скріншот

"У нас багато проблем, багато факапів. Але відсутність електромереж може призвести до того, що уряд може крокувати в бік відновлювальної енергетики. Відсутність банківської інфраструктури – те, що у нас є – можна йти до цифрового банкінга. Відсутність транспортної логістики – треба йти до дронів. Що нам заважає? Таке відчуття, що люди які нам заважають їх треба назвати "що", - сказав президент.

"Я впевнений, що ви творите кожен день великі речі, але наші чиновники і політики абсолютно цим не користуються. Не хочу на них наговорювати, ви і так все самі знаєте. Але. Що таке інновації взагалі в цій вузькопрофільної політичній факінг галузі"- запитував Зеленський.

Він додав, що інновації роблять все процеси прозорими і ефективними, тим самим позбавляючи нечистих на руку чиновників засобів до існування.

Учасники форуму знімали Зеленського на телефони.

Нагадаємо, що український форум інтернет-діячів іForum-2019 присвячений проблемам розвитку інтернету.