ЦВК просить президента, Раду і уряд вирішити питання закупівель для виборів

ЦВК звернулась до президента, парламенту та Кабміну щодо основних оргзаходів з підготовки та проведення позачергових виборів народних депутатів України 21 липня 2019 року

Про це повідомляє Укрінформ.

Для належного забезпечення організації підготовки та проведення позачергових виборів народних депутатів 21 липня 2019 року ЦВК своєю постановою звернулась до президента України, Верховної Ради, Кабміну щодо необхідності невідкладно внести зміни до закону України "Про публічні закупівлі", йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що рішення прийнято через брак часу для проведення процедур закупівель під час виборчого процесу та можливі ризики відміни зазначених закупівель.

Наголошується, що Центрвиборчком позбавлений можливості забезпечити підготовку та проведення цих виборів відповідно до чинного законодавства України у сфері публічних закупівель.

Окрім того, ЦВК прийняла постанову "Про здійснення окружними виборчими комісіями з виборів народних депутатів України попередньої оплати під час закупівлі товарів і послуг, необхідних для підготовки та проведення позачергових виборів народних депутатів України 21 липня 2019 року", якою встановила розміри попередньої оплати на строк не більше одного місяця за умови, що такий порядок розрахунків передбачено відповідним договором про закупівлю.

Зазначається, що ЦВК затвердила календарний план основних оргзаходів з підготовки та проведення позачергових виборів.

З метою забезпечення однакового застосування законодавства про вибори нардепів, ЦВК затвердила роз’яснення щодо порядку надання дозволу громадським організаціям мати офіційних спостерігачів під час позачергових виборів народних депутатів України, йдеться у повідомленні.