"Отримав ліктем у живіт": журналіст розповів, як охоронці Зеленського захищали його від ЗМІ

Охорона чинного президента Володимира Зеленського не дозволила журналісту Юрію Смирнову задати питання про причини призначення його друга Івана Баканова на пост заступника голови СБУ

Як стверджує журналіст LIGA.net Юрій Смирнов, на форум прибув цілий автобус державної охорони для забезпечення безпеки Зеленського.

За його словами, під час заходу IForum, на якому виступав Зеленський, президенту намагалися поставити деякі запитання, однак сам він відмовляв у коментарях. Охорона поводилася вкрай жорстко - Смирнов отримав три рази удар ліктем в живіт, також йому відтоптали ноги.

Відомо, що журналіст мав намір поставити Зеленському питання щодо професійної компетентності Івана Баканова, якого президент призначив на таку високу посаду в стратегічно важливому правоохоронному органі України.

"Обидві руки я тримав зверху, оскільки намагався знімати відео для питання Зеленський. Логічно припустити, що журналіст, Який був попередньо оглянуто і Який веде зйомку поднятими руками, навряд чи несе потенційну загрозу охороняється об'єкта. Але навіть коли я вже був позаду Зеленського і кола його охоронців, до мене підбіг УДОшників, твердо взяв мене за руку і буквально пересунув на пару метрів назад. У чому була необхідність таких заходів, не знаю", - написав кореспондент.

Він також написав, що не вважає це "побиттям", адже цілеспрямованих ударів не було, але при відштовхуванні журналістів від Зеленського він отримав кілька разів ліктем в живіт. 

"Це було класичне поведінка УДОшників, які вважають, що під час охорони об'єкта можуть робити все, що хочуть. Смикати журналістів за руки, розпихати їх по сторонам, не добираючи засобів", - написав Смирнов.