Рак, серцево-судинні захворювання та ожиріння. У МОЗ розвінчали міфи про користь алкоголю

Будь-яка доза алкоголю шкідлива для організму людини, бо ушкоджує мозок

Про це повідомляє МОЗ.

"Як би ми не прагнули пити “помірковано”, алкоголь діє на кожну клітину тіла і їй шкодить. Алкоголь збільшує ризик деменції, раку підшлункової, стравоходу, печінки, прямої кишки, молочної залози. Люди, які надмірно споживають алкоголь, мають вищі ризики серцево-судинних хвороб, гіпертензії та абдомінального ожиріння", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що алкоголь погіршує поглинання вітамінів кишківником.

"Преса та блоги поширюють міф, начебто кава та алкоголь подовжують життя -— довгожителі п’ють і те, і те. Але це викривлення та перекручування інформації. Ровесники століття з чаркою та філіжанкою просто мають хороші гени, та, ймовірно, інші бонуси буття", - наголошують у Міністерстві охорони здоров'я.

У МОЗ також розвінчують міф про те, що алкоголь нібито рятує від депресії.

"Тверезники та алкоголіки мають приблизно однакові шанси розвинути депресію — 70% та 80% відповідно. А люди, що п’ють келих вина щодня, мають найнижчі шанси. Але люди часто не п’ють вимушено: через хронічні хвороби чи брак грошей, тож можуть впасти в депресію не через нестачу етилового спирту в крові, а через свою життєву ситуацію та брак спілкування з друзями в шинку. Важливо розрізняти причини та наслідки", - наголошують у МОЗ.

Медики пояснюють: якщо ви п’єте, і не п’янієте, значить, ваші ферменти алкогольдегідрогенази вправно руйнують алкоголь.