Суд підтвердив законність спецперевірки Ситника при призначенні директором НАБУ

Шостий апеляційний адмінсуд скасував рішення Окружного адмінсуду Києва про визнання незаконною перевірку Артема Ситника фіскальною службою перед призначенням директором НАБУ

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Суд задовольнив скарги Ситника та Фіскальної служби та відмовив у задоволенні позову ТОВ "Юридична компанія "Студія права" повністю, йдеться у повідомленні.

В НАБУ зазначають, що Окружний адмінсуд Києва не вперше приймає рішення у справах за участю нацбюро або його службових осіб, які в подальшому скасовуються судами вищих інстанцій.

Суть позову полягала в тому, що 31 березня 2015 року - в день, коли Ситник подавав уточнену декларацію, втратив силу попередній порядок контролю за деклараціями. Новий порядок набув чинності тільки з 30 квітня 2015 року. Саме в цей час Фіскальна служба визнала, що Ситник пройшов спецперевірку. У подальшому це дозволило йому очолити бюро, йдеться у повідомленні.

Зазначається, що компанія просила суд визнати дії ДФС неправомірними та спростувати достовірність відомостей в декларації Ситника за 2014 рік. Позивач просив зобов'язати фіскальну службу направити це спростування в Адміністрацію Президента і відповідну конкурсну комісію.