Українські миротворці завершили чергову місію в Конго

Дев'ята ротація українського національного контингенту в Демократичній Республіці Конго завершується

Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

18-й окремий вертолітний загін провів понад сім місяців в ДР Конго, йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за цей час виконано майже 2,5 тис. польотів, понад 2,2 тис. годин у повітрі, перевезено 7 тис. 336 пасажирів і 537 тонн вантажів, відпрацьовано 191 завдання з вогневого ураження цілей противника.

Наголошується, що 250 військовослужбовців Збройних сил України виконували завдання під егідою Місії ООН зі стабілізації в ДР Конго у складі військового контингенту.

Особовий склад 18-го окремого вертолітного загону виконав сотні операцій з доставки вантажів на Кахолохоло, передислокації особового складу з Кітчанги на Люберо, розвідки в районі Бені, бойового застосування на Семулікі, медичної евакуація з Каманго та інших, йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що це - величезне навантаження, як на льотний склад, так і на наземний компонент контингенту, але кожна з них - це внесок у позитивний імідж країни, як сильного союзника, важливого контрибютора світової безпеки, надійного партнера.

В Міноборони наголошують, що в середовищі з такою концентрацією професіоналів найвищого гатунку надзвичайно важко заробити авторитет якомусь окремому національному контингенту. Проте українці з цим впорались.