Вбивство Гандзюк: у ГПУ заявили, що результати перевірки Мангера на поліграфі не є доказом

Владислав Мангер не пройшов судову психологічну експертизу із застосуванням поліграфа, яку мали виконати спеціалісти Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Мін'юсту

Про це повідомляє прес-секретар Генеральної прокуратури Андрій Лисенко у Facebook.

"Він не пройшов психологічну експертизу, а оприлюднив інформацію про проходження дослідження у Всеукраїнській асоціації поліграфологів. Це дослідження проведено за його власної ініціативи, поза межами кримінального провадження", - зазначив речник ГПУ. 

Лисенко наголосив, що матеріали поліграфа Мангера не можуть бути прийняті до уваги органом досудового розслідування, оскільки він не виконав вимоги ухвали слідчого судді та не пройшов експертизу у спеціальному експертному закладі. 

Про те, що пройшов поліграф, голова Херсонської облради Владислав Мангер повідомив у Facebook.

"Отже, поліграф (він же детектор брехні) пройдено. Відповіді на найболючіші питання, що цікавлять громадськість, надано", - зазначив він .

Мангер наголосив, що вся процедура тривала більше 4 годин і відповідати можна було тільки "так" або "ні".   

За словами голови Херсонської облради, він не знав про те, що планується напад на Катерину Гандзюк, не брав участі у цих жахливих діях і не знає, де перебуває замовник, і поліграф засвідчив, що ці відповіді правдиві.

"Таким чином, для всіх, хто сумнівався, а також для тих, хто сподівався, що звинувативши мене в цьому злочині, вдасться сховатися самому, настав момент розчарування", - написав Мангер.