Зеленський скасував укази Порошенка щодо звільнення та призначення голови Нацради з телерадіомовлення

23 травня чинний президент України скасував укази про звільнення Юрія Артеменка з посади члена Нацради з питань телебачення та радіомовлення, а також про призначення Володимира Горковенка членом Нацради

Відповідні документи опубліковані на офіційному сайті президента.

В указі про скасування указу президента України від 4 травня 2019 року № 186 ідеться: "Скасувати Указ Президента України від 4 травня 2019 року № 186 "Про звільнення Ю.Артеменка з посади члена Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення".

Також Зеленський скасував указ від 4 травня 2019 року № 187 "Про призначення В.Горковенка членом Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення".

Як передає "Інтерфакс-Україна", Горковенко вважає незаконним своє звільнення указом і зазначив, що за законом його можна звільнити у двох випадках - за власною заявою або у випадку смерті.

"Очевидно - друга причина: я помер. Я не жартую. Я отримав кілька дзвінків останнім часом з вимогою, мовляв "ти сам напиши заяву, інакше ми тебе розберемо на запчастини"", - розповів він.

"Схоже,"розбір на запчастини" виглядає саме так. Але у нас правова країна і суди ще ніхто не відміняв", - заявив Горковенко і  підкреслив, що не писав заяви про звільнення.

За таких обставин, робота Нацради заблокована, бо перший заступник глави регулятора Ольга Герасим'юк відмовляється підписувати порядок денний і відкривати засідання Нацради.