22-річна несправедливість: гурт Rolling Stones визнав Ешкрофта автором пісні Bitter Sweet Symphony

Екс-вокаліста The Verve Річарда Ешкрофта офіційно визнали автором пісні Bitter Sweet Symphony, гонорари за яку останні 22 роки отримувала група The Rolling Stones

Про це повідомляє ВВС.

Виступаючи на церемонії вручення нагород Ivor Novello, Ешкрофт оголосив: "Минулого місяця Мік Джаггер і Кіт Річардс передали всі права на Bitter Sweet Symphony, що було для них справді добрим і великодушним вчинком".

У результаті всі майбутні гонорари за пісню тепер надходитимуть до Ешкрофта. Співак також зазначив, що відповідальним за ситуацію був менеджер Rolling Stones Аллен Клейн, а не самі музиканти.

"У мене ніколи не було особистої ворожнечі з The Rolling Stones. Вони завжди були найвеличнішою рок-н-рольною групою в світі", - наголосив він.

Пісня Bitter Sweet Symphony вийшла в 1997 році. У ній було використано семпл з The Last Time групи The Rolling Stones у виконанні The Andrew Oldham Orchestra (при цьому в оригінальній The Last Time цей фрагмент був відсутній).

The Verve залагодили питання прав з авторами каверу, але не з Rolling Stones. Наприкінці 1990-х менеджер Rolling Stones Аллен Клейн, який володів правами на The Last Time, подав на The Verve до суду. У підсумку офіційними авторами Bitter Sweet Symphony були визнані Мік Джаггер і Кіт Річардс. Після цього тяганина з авторськими правами тривала роками.