"Вертайтеся завтра". В Одесі родичі вже чекають повернення полонених росіянами моряків

Вдень у суботу, 25 травня 2019 року, члени сімей військовополонених моряків, які вже півроку перебувають у російській в'язниці, зробили 100 паперових корабликів й провели флешмоб під назвою "Поверніться завтра". Акція співпала з рішенням Морського трибуналу ООН, що зобов'язав агресора негайно звільнити українських моряків і повернути захоплені судна

Батьки, брати і сестри військовополонених сподіваються, що влада РФ прислухаються до міжнародного правосуддя й виконає цю судову ухвалу, передає Думская.net.

Читайте такожЩо відомо про захоплених Росією українських моряків

"Я щодня чекаю Андрія, - розповідає Соня, сестра старшого матроса катера "Бердянськ" Андрія Ейдера. - Ми сідаємо вечорами всією сім'єю за великий стіл і згадуємо брата, пишемо листи йому, обговорюємо його реакцію на ті чи інші події з нашого життя, сумуємо за нього".

Сестра старшого матроса Юрія Без'язичного Христина розповіла, що її брат психологічно сильний і агресору не вдасться його зломити.

"Він дуже сильна людина, за його психологію я не хвилююся, але розумію, що на нього чинять великий вплив, намагаються зламати хлопців", - говорить вона.

Паперові кораблики з іменами наших хлопців і назвами кораблів учасники акції закріпили на огорожі Карантину в одеському парку Шевченка.

Абсолютно несподівано до акції на підтримку полонених українських моряків приєдналася група з десяти молодих людей, які приїхали до Одеси з Молдови.

"Так, я знаю про те, що трапилося півроку тому в Чорному морі і, звичайно, хочу, щоб ваших моряків звільнили", - розповіла одна з дівчат.