Дострокові вибори Ради: ЦВК заявила про брак часу для підготовки

Центральна виборча комісія не вкладається у терміни, передбачені законом "Про вибори народних депутатів", для підготовки та закупівлі усього необхідного

Про це заявили представники ЦВК під час брифінгу, передає Еспресо.TV

Повідомляється, що найбільша проблема у ЦВК із виборчими бюлетенями.

"До виборів залишилось 55 днів. Ми матимемо 17 днів, аби закупити бюлетені. Далі йде проста математика: строк закупівлі - 48 днів. На їх виготовлення треба 22 дні. 48+22=70. Як встигнути за 70 днів зробити необхідні процедури, на які є 17 днів?, - зазначила секретар ЦВК Наталія Бернацька.

За словами заступника голови ЦВК Євгена Радченка, проблеми існують також із агітацію коштом державного бюджету.

"Весь цей процес (агітація коштом держбюджету, - Ред.) може не відбутися через процедуру закупок: відсутність інформаційних плакатів та агітації коштом держбюджету. Це є порушення прав як кандидатів, так і партій, а також порушення прав виборців на усвідомлений вибір. Це найстрашніші речі, які нас очікують", - розповів він.

Голова ЦВК Тетяна Сліпачук повідомила, що, орієнтовано у середу, 29 травня, відбудеться зустріч із представниками Верховної Ради, Кабміну, мін'юсту, міністерства економічного розвитку та торгівлі й представниками державного казначейства. На цій зустрічі планують обговорити зміни до законодавства, які дозволять провести закупівлі, відповідно до закону та строку, який необхідний для забезпечення виборчого процесу.

Нагадаємо, дострокові парламентські вибори відбудуться 21 липня 2019 року.