Microsoft і Alphabet запустили курси з квантових обчислень "для новачків"

Компанії Microsoft і Alphabet запустили навчальний курс для підготовки фахівців, здатних працювати на квантових комп'ютерах

Як обіцяють творці курсу, після навчання випускники зможуть написати працюючий квантовий код, йдеться в прес-релізі.

Незважаючи на те, що створення повноцінних і стабільних комп'ютерів з квантовим процесором поки що лише знаходиться в перспективі, технологічні гіганти Microsoft і Alphabet  вирішили готувати фахівців з квантових обчислень вже сьогодні. При цьому ставати великими вченими в галузі квантової фізики для таких фахівців буде не обов'язково.

Курси з квантових обчислень будуть платними, але при цьому відносно нетривалими. Очікуваний час проходження - від 16 до 24 навчальних годин. Початок курсу можна спробувати безкоштовно вже сьогодні.

"Навчіться будувати квантові алгоритми з нуля з квантовим комп'ютером, що моделюється в вашому браузері, - йдеться в описі курсів. - Квантові обчислення є спробою технологічного прориву в криптографії та розробки лікарських препаратів за допомогою машинного навчання. При цьому існує велика кількість недостовірної інформації про квантові обчислення, в якій легко заблукати".

Випускникам організатори курсів обіцяють повноцінні 100 рядків працюючого квантового коду за підсумками навчання.

"Ви знайдете свій шлях в світі квантової інформації, поекспериментуєте з плюсами і мінусами квантових схем і напишете свої перші 100 рядків квантового коду, залишаючись в блаженному невіданні про детальну квантову фізику", - додають організатори курсів.