Перегони на Tesla над і під землею: у Ілона Маска показали, як виграти час у дорозі

The Boring Company провела тест, в якому порівняла швидкість поїздки по місту на машині з подорожжю по тунелю

Про це йдеться у Twitter в The Boring Company.

У 2018 році The Boring Company, що належить Ілону Маску, відкрила свій перший тестовий підземний тунель в Каліфорнії. Тепер компанія вирішила провести тести і порівняти, наскільки поїздка в тунелі ефективніша їзди по місту на машині.

Машина, що використала тунель, дісталася з однієї точки міста в іншу за півтори хвилини. Другий машині, яка проїжджала той же маршрут по місту, довелося витратити більше 4,5 хвилин. Максимальна швидкість руху по тунелю склала 204 кілометри на годину, тоді як друга машина їхала по місту зі швидкістю не більше 70 кілометрів на годину.

The Boring Company вже уклала контракт з Las Vegas Convention Center - центром, в якому проводяться різні конференції та виставки. Комплекс планує розширюватися, і йому потрібен зручний засіб для пересування, так як відстань між деякими об'єктами складе більше трьох кілометрів. Перевозити пасажирів будуть вагонетки, створені на базі автомобілів Tesla. Вони зможуть вміщувати до 16 людей.

Щоб дізнатися більше про тунель Маска, яким має бути глобальний проект та де такі будови планують використовувати надалі, читайте матеріал "Позбавити людство заторів: Ілон Маск відкриває перший швидкісний тунель під Лос-Анджелесом".