"Не знищуйте інститути влади": Парубій звернувся до Зеленського

Спікер Верховної Ради України Андрій Парубій звернувся до чинного президента України Володимира Зеленського

Про це він заявив 27 травня, передає Еспресо.TV

"Мені дуже сумно і тривожно від таких заяв нообраного президента. На жаль, він не може відчути відповідальність, що він вже не роль грає, а він президент великої європейської країни і таке намагання знищувати інститути влади (а Верховна Рада України є найвизим законодавчим органом) мені видаються безвідповідальними", - сказав він.

Парубій додав, що говорив із Зеленським про це на консультації.

"Не знищуйте інститути влади. Це поганий початок, який буде мати дуже небезпечні наслідки. Я згадував Майдан, коли в найбільш гарячі дні і ночі ми захищали працівників МВФ, розуміючи, що це інститути влади, які необхідно зберегти", - сказав він.

За його словами, Зеленському, ймовірно, потрібно більше часу для того, аби у нього було усвідомлення "де він знаходиться і ким він є сьогодні".

"Вони якось вічно намагаються бути страшними, а всеодно виглядають смішними. Але ми будемо чекати, терпляче допомагати, аби президент України став президентом України і мав повагу і до держави, і до всіх органів влади, якці забезпечують не тільки розвиток економіки та реформ, а які забезпечують і охорону нашої держави від російської агресії", - йдеться у повідомленні.

"Верховна Рада як не реагувала, так і не буде реагувати на ці пасквілі. Ми будемо працювати по нашому законодавчому плану, який ми мали", - сказав він.