На півночі Косова затримали пораненого російського дипломата

Під час зіткнень на півночі Косова між косовськими спецпризначенцями та місцевими сербами було затримано російського дипломата

Про це повідомляє Балканський оглядач.

За даними видання, президент Сербії Александар Вучич повідомив на засіданні сербського парламенту, , що найскладніша ситуація наразі є в Зубіному Потоці.

За даними ЗМІ, в цьому муніципалітеті на півночі Косова продовжуються зіткнення між місцевими жителями-сербами і поліцією Косова. За неофіційною інформацією, кілька людей отримали поранення, у тому числі, як повідомив Вучич, російський громадянин, працівник місії ООН.

Президент Косова Хашим Тачі підтвердив, що серед заарештованих під сьогоднішньої акції поліції Косово в деяких частинах країни, включаючи північний регіон, є російський дипломат.

"Ми вітаємо поліцію Косово за їхню відданість боротьбі з організованою злочинністю і контрабандою. ...Під час акції були також заарештовані чиновники і громадяни різних національностей - албанці, серби, боснійці. Є також росіянин, який був замаскований під дипломата, щоб запобігти діям поліції Косова", - сказав президент.

Російські ЗМІ вже повідомляють про затримання поліцією Косова росіянина Михайла Краснощєнкова, що є співробітником Місії ООН у справах тимчасової адміністрації в Косові (UNMIK).

Раніше повідомлялося, що сербські війська та поліція почали просування у напрямку Косова після затримання косовськими спецпризначенцями 13 етнічних сербів на півночі Косова.