"Челсі" - "Арсенал": анонс фіналу Ліги Європи

У середу 29 травня у столиці Азербайджану Баку відбудеться фінал Ліги Європи "Челсі" - "Арсенал"

Анонс матчу підготував Еспресо.TV.

Ліга Європи. Фінал

"Челсі" (Англія) - "Арсенал" (Англія)

29 травня

Баку

Олімпійський стадіон

Початок - 22:00

Пряма трансляція на телеканалі "Футбол 2"


У півфіналі Ліги Європи з німецьким "Айнтрахтом" "Челсі" двічі зіграв унічию з однаковим рахунком 1:1. Переможець з'ясувався у серії післяматчевих пенальті, які влучніше пробили футболісти англійського клубу - 4:3. "Арсенал" у повторному півфіналі переміг у гостях іспанську "Валенсію" - 4:2. У першому поєдинку англійці перемогли з рахунком 3:1. Таким чином визначилися фіналісти Ліги Європи.


У плей-офф Ліги Європи "Челсі" обіграв "Мальме" (2:1 в гостях, 3:0 вдома) і київське "Динамо" (3:0 вдома, 5:0 в гостях), а в чвертьфіналі довів переможну серію до шести матчів, двічі взявши верх над празькою "Славією" (1:0 на виїзді, 4:3 дома).


"Челсі" лише вдруге бере участь у Лізі Європи і вдруге зіграє в фіналі. У сезоні 2012/13 лондонці стали переможцями турніру. В амстердамському фіналі вони виграли у "Бенфіки" 2:1 завдяки голу Браніслава Івановіча на останніх хвилинах. "Арсенал" раніше не грав у вирішальному матчі Ліги Європи, але виходив у фінал Кубка УЄФА сезону 1999/00 в Копенгагені. Там "каноніри" поступилися 1:4 по пенальті "Галатасараю" після нульової нічиєї в ігровий час.


За підсумками чемпіонату Англії "Челсі" набрав 72 очка, посів 3 місце і пробився до Ліги чемпіонів. В активі "Арсенала" 70 очок і 5 місце в турнірній таблиці. По ходу першості суперники обмінялися перемогами: "Челсі" вдома переграв "Арсенал" - 3:2, а на виїзді поступився - 0:2.


У "Челсі" у фіналі Ліги Європи точно не зіграють захисник Антоніо Рюдігер, а також півзахисники Каллум Хадсон-Одоі і Рубен Лофтус-Чік. Рюдігер прилетів до Баку, але пересувається за допомогою милиць. Під великим питанням участь провідного півзахисника Нголо Канте: в суботу 28-річний француз підвернув ногу і достроково завершив тренування. Центральний захисник Гарі Кехілл відчуває дискомфорт через пошкодження ахілла. "Арсеналу" не допоможе екс-півзахисник "Шахтаря" Генріх Мхітарян, якого англійський клуб не взяв до Азербайджану через конфлікт цієї країни з Вірменією за територіальну приналежність Нагірного Карабаху. 28-річний валлієць Аарон Ремзі травмувався у повторному поєдинку 1/4 фіналу Ліги Європи з "Наполі" (1:0) і останнім часом заліковував задню поверхню стегна. У екс-гравця "Барселони" Деніса Суареса проблеми з пахом, у захисника Ектора Бельєріна - з коліном. Давно травмований нападник Данні Велбек.


Букмекери фаворитом визначили "Челсі", перемога якого в основний час оцінюється у 2,40, "Арсенала" - у 3,00. Нічия - 3,30. Підсумковий успіх підопічних Мауріціо Саррі оцінили у 1,67, команди Унаї Емері - 2,10.


Орієнтовні склади команд:

"Челсі": Аррісабалага, Алонсо, Давід Луїс, Дзаппакоста, Аспілікуета, Жоржиньо, Барклі, Азар, Вілліан, Педро, Жиру.

"Арсенал": Лено, Монреаль, Косельні, Мустафі, Колашинац, Ліхтштайнер, Езіл, Джака, Гендузі, Ляказетт, Обамейянг.