"Тітушки сміялися і знімали на відео": в Одесі затримали чоловіка, який облив нечистотами відому активістку

В Одесі затримали чоловіка, який облив нечистотами в Літньому театрі відому активістку Світлану Підпалу, яка бореться з незаконною забудовою

Про це повідомили у Головному управлінні Національної поліції в Одеській області, передає УНІАН.

32-річному одеситу оголосили про підозру в перешкоджанні професійній діяльності Підпалої, яка також є журналістом.

Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. У поліції зазначили, що чоловік облив жінку нечистотами, а свої дії аргументує особистою неприязню.

"Представниця громадської організації вела відеозйомку на території Літнього театру, коли зловмисник вилив на неї відро з рідиною, заливши і відеокамеру", - заявили у поліції.

Співробітники Приморського відділу поліції в ході проведення оперативно-розшукових заходів встановили місцезнаходження правопорушника і затримали його.

Наразі слідчі проводять необхідні процесуальні заходи в рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України.

Сама Підпала заявила, що на впізнання в поліцію її запросили на минулому тижні.

"Його звуть Сергій Семеренко, він - з компанії "тітушок", під прикриттям яких було розпочато незаконні роботи в Літньому театрі Міського саду", - зазначила Підпала.

За її словами, на упізнанні чоловік посміхався і погрожував. Активістка зазначила, що не відчуває себе в безпеці. Жінка продовжує наполягати, що напад на неї пов'язано з протестами проти реалізації благоустрою театру, які ряд активістів вважають сумнівним. Він передбачає установку 5-метрових паль, прокладання каналізації та водопроводу, систему кондиціонування та опалення, зведення масивних металоконструкцій та ін.

Вона також додала, що справа, порушена за фактом нападу, перекваліфіковано з хуліганства на ст. 171 Кримінального Кодексу України - перешкоджання журналістській діяльності.