"Якщо б ті події повторилися, я зробив би так само", - Турчинов про заяву Шуфрича в ГПУ

Екс-секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заявив про спробу реваншу з боку проросійських сил в Україні в світлі подачі народним депутатом фракції "Опозиційний блок" Нестором Шуфричем заяви проти нього в Генеральну прокуратуру, Державне бюро розслідувань і Служби безпеки України

Про це він написав у Facebook.

"Колишній “регіонал” Нестор Шуфрич подав заяву до ГПУ, ДБР та СБУ щодо відкриття кримінального провадження проти мене за наказ у 2014 році знищувати ворогів та боронити свою країну від російських загарбників. Для таких шуфричів захист рідної країни - це злочин, але я впевнений, що для кожного українця це обов’язок - захищати свою державу від будь-якої погані, що прагне позбавити нас нашої землі, нашої свободи, нашої незалежності. Якщо б ті події знову повторилися, я, не вагаючись, вчинив би так само.", - написав Турчинов на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, подібні заяви "зараз не рідкість".

"Оточення Януковича, проросійська “п’ята колона” підіймають голову, сподіваючись на реванш. Але я переконаний, патріоти України, де б вони не працювали - на державних чи недержавних посадах - ніколи не допустять цього реваншу ні в тилу, ні на полі бою! Нехай не сподіваються!", - написав Турчинов.

Нагадаємо, що раніше, у вівторок, генеральний прокурор Юрій Луценко продемонстрував журналістам заяву про вчинення державної зради Турчиновим і п'ятим президентом Петром Порошенко, яке приніс у ГПУ Шуфрич, і порвав його перед телекамерами.

"За його (Шуфрича, - ред.) заявою, вони (Порошенко і Турчинов, - ред.) посміли дати наказ військам стріляти в тих, хто окупував нашу землю, а значить повинні відповісти, як він вважає, по ст.111 КК про державну зраду", - сказав генпрокурор.

Луценко додав, що таких заяв надходять десятки і це одна з важливих причин, чому він не подав у відставку.