У Коста-Ріці метеорит впав на будку із собакою

23 квітня в атмосферу над містом Агуас-Заркас увійшов метеорит величиною із пральну машину, який при падінні розвалився на менші частини

Як повідомляє Space.com, шматок вагою близько кілограма пробив дах будинку і впав на обідній стіл. Інший фрагмент потрапив в будку, де спав пес на ім'я Роккі. Стіл був зіпсований, собака не постраждала.

Вчені з'ясували, що метеорит був вуглистим хондритом і складався переважно з глини. "Вуглисті хондрити відносно рідкісні, проте є одними з найбільш цінних для дослідників, оскільки дозволяють розібратися в походженні Сонячної системи", - говорить глава Центру вивчення метеоритів Університету штату Арізона Мінакші Вадхва (Meenakshi Wadhwa).

Крім того, метеорити з високим вмістом глини допомагають розробляти методи видобутку води з астероїдів, що може виявитися корисним при освоєнні космосу.

Проблема полягає в тому, що вони дуже недовговічні і можуть зникнути після першого ж дощу. Відповідно до прес-релізу Університету штату Арізона,  фахівцям вдалося зібрати близько 25 кілограмів метеоритів з Агуас-Заркаса. Один з фрагментів знайшли в собачій будці.