За рік кількість мільйонерів у Києві зросла на 25%

Згідно з результатами цьогорічної кампанії декларування, у Києві 2941 особа вказала у деклараціях суму доходу більшу, як 1 млн грн, що на 589 осіб (25%) більше, ніж у 2017 році

Про це в інтерв’ю Укрінформу заявила начальник Головного управління ДФС у м. Києві Людмила Демченко.

“Загалом, столичні мільйонери задекларували 36 млрд 505 млн грн, що на 73% більше, аніж торік. Вони мають сплатити податку на доходи фізичних осіб на суму 1 млрд 930 млн гривень і більш як 270 млн гривень військового збору”, - повідомила Демченко.

Вона зауважила, що публічні люди також активно декларували свої доходи.

“Під час нинішньої кампанії декларування лише представників шоу-бізнесу ми нарахували 111, з яких 23 – народні артисти України”, – розповіла посадовець столичної ДФС.

За її словами, найбільша кількість мільйонерів мешкає у Печерському (614), Шевченківському (545) та Голосіївському (314) районах столиці.

“Є цікаві дані фіскальної служби Києва: найстаршим декларантом цьогорічної кампанії виявився 99-річний мешканець Солом’янського району столиці, який задекларував 8 млн грн, а батьки наймолодшого декларанта - 3-річного мешканця Святошинського району - відобразили у декларації про майновий стан та доходи отримання малюком спадщини на суму 64 тис. грн”, - зауважила керівник Головного управління ДФС у Києві.