Межигір'я віддали під керівництво екс-помічника Мураєва

Заарештовану резиденцію екс-президента України Віктора Януковича "Межигір'я" передали під керівництво компанії ТОВ "Скомпані", директором якої є екс-помічник нардепа Євгенія Мураєва Олексій Вороненко

Про це повідомила у Facebook журналістка та ведуча проекту "Схеми: корупція в деталях" Наталія Седлецька.

"Знайомтесь, новий управитель колишньої резиденції Януковича "Межигір’я" - Олексій Вороненко. Помічник проросійського депутата Євгена Мураєва, давнього соратника Віктора Януковича. Політолог, частий гість медведчуківських каналів NewsOne та 112. Вороненко - директор компанії ТОВ Скомпані, яку щойно тендерний комітет Агентства з управління корупційними активами оголосив переможцем конкурсу на управління арештованим Межигір'ям. Попри численні застереження, чиновники АРМА не зважили на те, що це маловідома компанія, без відповідного досвіду. Як і на те, що її директор тісно пов'язаний з регіоналами", - написала Седлецька.

Крім ТОВ "Скомпані" в конкурсі брали участь громадська організація "Національний парк України "Межигір'я", що опікувалася резиденцією після втечі Януковича, та приватний підприємець Гаянський Геннадій Григорович.

Водночас на сторінці Межигір'я у Facebook повідомляється, що 29 травня резиденцію закрито з метою запобігання рейдерському захопленню.

"З метою попередження рейдерського захоплення, уникнення провокацій та забезпечення безпеки на території парку Національний парк України "Межигір’я" у середу, 29.05.19, не працює. Приносимо вибачення за незручності", - йдеться у повідомленні.

У конкурсі на управління Межигір'ям крім ТОВ "Скомпані" брали участь громадська організація "Національний парк України "Межигір'я", що опікувалася резиденцією після втечі Януковича, та приватний підприємець Гаянський Геннадій Григорович.

ТОВ "Скомпані" була заснована в 2015 році зі статутним капіталом у 1 млн грн. За даними "Української правди", Вороненко до кінця 2017 року працював помічником екс-опоблоківця, позафракційного нардепа Мураєва. Проте з 2018 року Вороненко у Facebook критикує Мураєва, стверджуючи, що той пов'язаний із СБУ.

30 листопада 2017 року резиденцію "Межигір'я" передали у власність держави, а з 29 травня 2018 року - в управління Агентства з розшуку та менеджмента активами.