Приїхали відпочивати і отруїлись: на Прикарпатті госпіталізували дітей у лікарню

На Івано-Франківщині четверо дітей із Запоріжжя госпіталізовали в інфекційну лікарню з отруєнням

Про це повідомляється на сайті управління з питань цивільного захисту Івано-Франківської облдержадміністрації.

Зокрема, 28 травня надійшла інформація від чергового лікаря Яремчанської центральної лікарні про те, що до лікувального закладу звернулося 9 дітей, з яких госпіталізовано 4 - всі жителі міста Запоріжжя.

Наразі діти знаходяться в інфекційному відділенні Яремчанської лікарні в задовільному стані.

За інформацією Державної установи "Івано-Франківський обласний лабораторний центр міністерства охорони здоров'я України" попередній діагноз - "гострий гастроентероколіт".

Встановлено, що госпіталізовані особи 27 травня перебували на відпочинку у садибі "У Мирона" у м. Яремче та вживали їжу у зазначеному закладі.

17 дітей та 2 вихователі із Запоріжжя приїхали 26 травня на Прикарпаття відпочивати, а вже ввечері 27 травня трьом дітям стало погано.

У Головному управлінні Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області створена комісія з розслідування факту отруєння. У ході санітарно-епідеміологічного обстеження закладу встановили, що відпочинок дітей проводився згідно з цивільно-правовою угодою між власником садиби та керівником дитячої групи на послуги проживання та харчування дітей.

Також заклад не був включений до переліку дитячих відпочинково-оздоровчих закладів Івано-Франківської області. Керівники дитячої відпочинкової групи та власники садиби не попередили органи місцевого самоврядування за 10 днів про заїзд дітей.

Власник садиби не зареєстрований як оператор ринку харчових продуктів. Обстеження закладу перед заїздом дітей не провели. Під час епідобстеження відібрали проби води, змиви на вміст патогенної мікрофлори.

За результатами перевірки вжили заходи відповідно до чинного законодавства, зокрема, наразі готуються матеріали для передачі в правоохоронні органи.