У британській лікарні встановили копію автобусної зупинки. Навіщо

Лікарня в британському графстві Ессекс встановила в відділенні невідкладної допомоги копію автобусної зупинки, щоб допомогти пацієнтам, що страждають на деменцію, звикнути до незнайомого оточення

Про це пише Telegraph.

Зупинка виглядає, як справжня: там є лавка, покажчик і розклад. Лікарі вирішили встановити її після публікації дослідження, яке показало, що пацієнти з деменцією часто хочуть виїхати з лікарні додому, тому що не розуміють, де вони знаходяться і що з ними відбувається.

Це відбувається через те, що у хворих виникають проблеми з короткочасною пам'яттю, через що вони відчувають постійну занепокоєність.

Зупинка, вважають фахівці, повинна допомогти хворим відчути себе спокійніше. Деякі пацієнти, кажуть дослідники, навіть "чекають" на зупинці, коли приїде наступний автобус.

"У пацієнтів можуть бути проблеми з короткостроковою пам'яттю, але завдяки довгостроковій пам'яті вони здатні пам'ятати те, з чим вони стикалися кожен день", - пояснила співробітниця лікарні Сара Екклстоун. "Автобусна зупинка може стати таким предметом", - додала вона.