У США створили шолом для космонавтів з інтерфейсом, як у Залізної Людини

Американська компанія Hypergiant Industries стверджує, що створила шолом для космонавтів, який виводить інформацію про стан тіла носія на дисплей

Про це повідомляє видання Futurism.

Hypergiant Industries займається розробками в області штучного інтелекту. Її представники повідомили про створення шолома, який допоможе астронавтам отримувати більше інформації під час місій і полегшить виконання складних завдань.

Шолом називається HyperVSR. Його дисплей, подібно шолому Залізної Людини, відображає різні дані, включаючи цілі місії і стан організму. Один з керівників компанії Бен Ламм (Ben Lamm) пояснив:

"Космічний простір - середовище непередбачуване, де ситуація може докорінно змінитися всього за кілька секунд. У такому випадку важливо максимально знизити небезпеку для космонавтів. Ми розробили наш шолом з тим розрахунком, щоб вони швидко отримували доступ до інформації - будь то відомості про навколишнє оточення або про їх власне тіло. Так вони зможуть швидше приймати рішення в надзвичайних ситуаціях".

Автори помістили на рукавичку скафандра три мітки, кожна з яких відповідає певним даним: життєві показники астронавта, сповіщення про аварійні ситуації, деталі місії. Шолом розпізнає, на яку з позначок дивиться носій, а на дисплеї з'явиться необхідна інформація.

Представники компанії зазначили, що робота над шоломом все ще триває. Зараз вони займаються програмним забезпеченням. Разом з тим вони шукають замовників, які зацікавляться технологією. За їх словами, компанія вже продемонструвала прототип декільком підрядникам. Цього літа пройдуть переговори з урядом США.