Окружний адмінсуд дозволив аудитору PWC знову перевіряти банки. У 2016 році той не знайшов проблем у ПриватБанку

Окружний адміністративний суд Києва скасував рішення Національного банку України про заборону аудиторській компанії “Прайсвотерхаускуперс” проводити аудит банків

Про це повідомляє прес-служба Національного банку України.

Нагадаємо, “Прайсвотерхаускуперс (аудит)” заборонили проводити перевірку звітності банків у 2017 році. Причиною цього рішення стало те, що напередодні націоналізації ПриватБанку ця аудиторська компанія не виявила проблем з кредитним портфелем банку, які, зрештою, призвели до його подальшого банкрутства та націоналізації.

У Нацбанку заявили про намір оскаржувати це рішення суду, тож воно не набуло законної сили. Тому поки що “Прайсвотерхаускуперс” не може здійснювати перевірок банківської звітності.

“Практика відсторонення регулятором компаній від аудиту банків відповідає міжнародному підходу і базується на 27-му принципі Основних принципів банківського нагляду Базельського комітету. Національний банк занепокоєний результатами розгляду судової справи та продовжить доводити законність своїх дій”, - повідомляють у Національному банку.