В Україну заборонили ввозити п'ять пропагандистських книг з Росії

Держкомтелерадіо не видав дозвіл на ввезення з території держави-агресора 5 книг, в яких наявні ознаки пропаганди держави-агресора

Про це повідомила прес-служба Державного комітету телебачення і радіомовлення України.

Ознаки пропаганди держави-агресора знайшли у книгах московських видавництв "Альпина Паблишер", ТОВ "Издательство "Добрая книга", ТОВ "Клевер-Медиа-Групп" та ТОВ "Манн, Иванов и Фербер".

Також заборонили розповсюджування дитячої книги Євгенії Попової та Лілу Рамі "Найди и покажи. Кем я стану?" (видавець - ТОВ "Клевер-Медиа-Групп"), у якій окремі глави присвячені пропаганді російських силових структур і військових професій.

Дозвіл на ввезення не отримали книги М. Дорофєєва "Джедайские техники", у якій автор використовуєдля прикладів креативного і швидкого мислення символи комуністичної доби. Подібні приклади "життя-подвигу" присутні й у книзі Марини Мелії "Бізнес - цепсихологія".

Дозвіл на ввезення не надали російським перекладам книг ФренсісаРеймонда "История бизнеса. День за днем" та Джолайн Годфрі "Как научить ребенка обращаться с деньгами", оскільки видавець - ТОВ "Издательство"Добрая книга" - використав в оформленні видань символіку держави-агресора.