Вартість $4,24 млрд: Forbes назвав найдорожчий футбольний клуб світу

Найдорожчим футбольним клубом світу став мадридський "Реал", вартість якого складає $4,24 млрд

Про це повідомляє Forbes.

"Реал" після дворічної перерви знову став найдорожчим футбольним клубом у світі та відібрав цей статус у англійського "Манчестер Юнайтед". Вартість іспанського футбольного клубу складає $4,24 млрд. Автори рейтингу пов'язують це з перемогою в торішній Лізі чемпіонів, а також продажем права на використання свого бренду на чотири роки компанії Providence Equity за $224 млн.

Друге місце в рейтингу найдорожчих футбольних клубів світу посіла "Барселона" - $4 млрд. Каталонська команда в минулому році отримала нового титульного спонсора, яким стала японська інтернет-компанія Rakuten. За розміщення свого логотипу на футболках клубу вона заплатила $246 млн. Крім того, "Барселона" підписала ще одну угоду на 10 років з Nike, згідно з якою каталонці будуть щорічно отримувати від виробника спортивних товарів щонайменше $174 млн.

Слідом за іспанськими клубами йдуть "Манчестер Юнайтед" ($3,8 млрд), німецька "Баварія" ($3 млрд) і "Манчестер Сіті" ($2,69 млрд). У топ-10 рейтингу також увійшли англійські "Челсі" ($2,6 млрд), "Арсенал" ($2,26 млрд), "Ліверпуль" ($2,18 млрд), "Тоттенгем" ($1,62 млрд) та італійський "Ювентус "($1,5 млрд).