Зеленський виграв вибори на хвилях "реваншу Юго-Востока" та ненависті до Порошенка, - Тягнибок

Голова Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок заявив, що перемогу Володимира Зеленського на виборах зумовили тенденція до реваншу проросійських сил і несприйняття багатьма виборцями Петра Порошенка

Про це Тягнибок заявив у ефірі Еспресо.TV.

"Український виборец на цих виборах і, на превеликий жаль, упродовж останнього часу голосує емоцією. Зеленський отримав 73% не через те, що він такий "Вау!", політик, який портрібен сьогодні Україні. Зеленський потрапив на дві хвилі. Перша хвиля - це так званий "реванш Юго-Востока". До речі, тут його партія "Слуга народу" розділить голоси тих реваншистів із отими опоблоківцями і "За життя" Медведчука, Рабиновича, Бойка та Вілкула. А чому вони об'єднуються? Олігархи між собою домовилися. Люди повинні розуміти, що це не просто антиукраїнські проросійськи сили - це типово олігархічні сили. Це люди не українського стилю, це люди, які думають російськими лекалами. Для них не є український політик, який відстоює інтереси України, є політик в Україні, який відстоює інтереси Росії тут в Україні. Крім того, вони представляють олігархічні клани. Що так олігарх? Він без національного обличчя, він лютий противник середнього класу, він кримінал, для нього Україна і українці нічого не вартують і не існують. Вони просто використовують Україну, владу, українців для власного особистого збагачення", - сказав Тягнибок.

При цьому голова ВО "Свобода" назвав ідеальним кандидатом патріотичних українців екс-віце-спікера Ради і ветерана війни на Донбасі Руслана Кошулинського.

"Руслан Кошулинський був ідеальний кандидат для українця, якого запропонувала не тільки "Свобода", але й об'єднання націоналістичних сил, який відповідав усім бажанням і критеріям патріотично налаштованого українця: воював, з посади віце-спікера пішов на фронт, державник, впорався зі своєю роботою, коли був на посаді віце спікера і певний період навіть керував державою", - сказав Тягнибок.

На думку політика, перемозі Кошулинського завадила емоційність виборців, а перемозі Зеленського сприяло несприйняття виборцями Порошенка.

"Ми, запропонувавши ідеального кандидата, отримали фактично емоцію виборця. Зрозуміло, що ті, хто голосував за Зеленського, крім "реваншу Юго-Востока", ще була інша хвиля - ненависті і несприйняття до Порошенка. Бо згадайте: цілий пласт виборців шукав хоч когось, хто реально може перемогти Порошенка", - сказав Тягнибок.