Cпівробітника СБУ викрили на збуті партії наркотиків

ДБР затримало на Донеччині співробітника СБУ при спробі збуту партії наркотиків

Про це повідомляє прес-служба ДБР у Facebook.

Попередньо встановлено, що працівник одного з підрозділів СБУ, що дислокується в Донецькій області, залучивши до своєї противоправної діяльності цивільну особу, неодноразово постачав наркотики (канабіс) наркозалежним місцевим мешканцям, йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у межах розпочатого кримінального провадження слідчі теруправління ДБР задокументували факти продажу речовини рослинного походження зеленого кольору.

Наголошується, що за висновком експертизи, речовина яку продавав правоохоронець, є особливо небезпечним наркотичним засобом – канабісом.

30 травня при спробі збуту чергової партії наркотиків правоохоронця затримано в порядку ст. 208 КПКУ, йдеться у повідомленні.

Зазначається, що речові докази вилучено. Тривають слідчі дії в межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 307 ККУ (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).

Наголошується, що вирішується питання щодо оголошення затриманому про підозру у вчиненні злочину та обрання йому міри запобіжного заходу. У разі доведення провини, співробітнику СБУ загрожує позбавлення волі на строк до 10 років із конфіскацією майна.