Данилюк відповів, чи вигідне відтермінування запуску енергоринку Коломойському

Секретар РНБО Олександр Данилюк заявив, що відтермінування запуску ринку електроенергії просили міжнародні організації, але припустив, що це може бути вигідно й бізнесмену Ігорю Коломойському

Про це Данилюк сказав, відповідаючи на питання журналістів, передає Еспресо.TV.

"Я не знаю його особисту позицію, хоча я розумію, чому в нього могла бути така позиція, - тому що він є споживач електроенергії, якщо збільшується ціна, йому це невигідно. Я розумію окрему позицію окремих бізнесменів. Але є позиція міжнародних організацій, які звернулися з пропозицією відтермінувати введення", - сказав Данилюк.

Секретар РНБО наголосив, що впровадження ринку електроенергії з 1 липня передбачене законом, але додав, що, на його думку, треба брати до уваги готовність держави до цього.

"Тому ще раз кажу, треба все це зважити і не з позиції кому як вигідно, а з позиції, чи готові ми, чи не готові. Тому що як можна обговорювати вигідно/не вигідно - закон прийнято, це є закон України і його треба впроваджувати. І, в принципі, якщо ми не готові до його впровадження з 1 липня, за це має хтось відповідати", - додав Данилюк.