Прем'єр Малайзії не вірить, що РФ з її "високим рівнем дисципліни" збила MH17

Глава уряду Малайзії Махатхир Мохамад, який виступає за розвиток торгово-економічних відносин з Росією, заявив, що не вірить у провину РФ за збитий над Донбасом Боїнг MH17 авіакомпанії Malaysia Airlines

Про це він сказав під час конференції з FCCJ у Японії, передає портал Malai Mail.

Мохамад визнав, що лайнер було збито російською ракетою, проте заявив, що Міжнародна слідча група нібито не встановила, хто саме її випустив.

"Вони звинувачують Росію. Але де докази? Ми знаємо, що ракета, яка збила літак, була російської моделі. Але її могли також зробити і в Україні. Потрібні тверді докази, щоб показати, що постріл зробили росіяни. Це могли бути бойовики в Україні або український уряд. Тому що у них є такі ж ракети", — заявив він.

Згідно з документом, слідство встановило не тільки походження ракети, яка збила Боїнг, але й те, що ЗРК "Бук", з якого її випустили, належить 53-й бригаді протиповітряної оборони ЗС РФ, дислокованої у Курську.При цьому слова прем'єра Малайзії суперечать офіційній доповіді, представленій 24 травня 2018 року у Нідерландах.

Більш того, експертам вдалося відновити маршрут зенітного комплексу як з РФ до України, так і назад.

Ще одним аргументом на користь того, що РФ нібито не могла збити пасажирський лайнер, на думку Мохамада, є те, що росіяни "військовий народ" і дуже "дисциплінований".

"Не думаю, що сторона з таким високим рівнем дисципліни відповідальна за запуск ракети", — висловив свою думку прем'єр Малайзії.