"Тоттенгем" - "Ліверпуль": анонс фіналу Ліги чемпіонів

У суботу 1 червня у Мадриді відбудеться фінальний матч Ліги чемпіонів між англійськими "Тоттенгемом" і "Ліверпулем"

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Ліга чемпіонів. Фінал

"Тоттенгем" (Англія) - "Ліверпуль" (Англія)

1 червня

Мадрид

Стадіон "Метрополітано"

Початок - 22:00

Пряма трансляція на телеканалі "Футбол 1"


У півфіналі Ліги чемпіонів "Ліверпуль" створив справжнє диво у матчах з "Барселоною". У першому поєдинку "Барселона" вдома перемогла суперника - 3:0, але в Ліверпулі на "Енфілді" господарі знищили каталонців - 4:0 та пробилися до фіналу турніру.

Драматичним вийшло протистояння в 1/2 фінала ЛЧ і "Тоттенгема" з "Аяксом". У першому півфінальному матчі британці несподівано програли у себе вдома з рахунком 0:1. У повторній грі "Тоттенгем" поступався по ходу гри з рахунком 1:2, але завдяки хет-трику Лукаса Моури (останній гол бразилець забив за кілька секунд до завершення компенсованого часу) вирвав перемогу в  "Аякса" та вийшов до фіналу.


У чемпіонаті Англії "Ліверпуль" посів друге місце, набравши 97 очок і на 1 пункт поступившись "Ман Сіті". "Тоттенгем" виборов четверту сходинку, маючи в активі 71 бал - на один більше, ніж у "Арсенала".

В АПЛ "Ліверпуль" двічі переміг "Тоттенгем": обидва рази з рахунком 2:1. В останній зустрічі 31 березня у Ліверпулі нападник господарів Роберто Фірміно вивів свою команду вперед, потім Лукас Моура відновив рівновагу, а на заключній хвилині Тобі Алдервейрелд відправив м'яч у свої ворота.


"Ліверпуль" побореться за свій шостий Кубок чемпіонів і другий в епоху Ліги чемпіонів. Попередній трофей "червоні" завоювали в 2005 році, здобувши легендарну вольову перемогу над "Міланом", поступаючись після першого тайму - 0:3.

"Тоттенгем" раніше у фіналах турніру не виступав, а єдиний попередній раз в півфіналі був представлений ще в сезоні-1961/62. Найкращим результатом команди в Лізі чемпіонів до цьоого розіграшу був вихід в 1/4 фіналу в сезоні-2010/11.


В історії єврокубків у суперників лише одне протистояння - у півфіналі Кубка УЄФА сезону-1972/1973. Тоді на своєму полі з рахунком 1:0 перемогли мерсисайдці, а зустріч в Лондоні виграв "Тоттенгем" (2:1). У фінал за рахунок виїзного голу пройшов "Ліверпуль" і в підсумку завоював трофей.


"Ліверпуль" підходить до фіналу майже в оптимальному складі. В команді Юргена Клоппа травмований лише Набу Кейта, в якого пошкодження пахових кілець.

"Тоттенгем" має значно серйозніші проблеми: наставник лондонців Маурісіо Почеттіно не зможе розраховувати на дискваліфікованих Сон Хин-Міна і Джона Фойта. Під питанням участь травмованого Гаррі Кейна, в якого розтягнення зв'язок, і точно не зіграє Гаррі Вінкс, який переніс операцію на паху.


Букмекери вважають фаворитом "Ліверпуль", перемогу якого в основний час оцінюють коефіцієнтом 1.92, тоді як на перемогу "шпор" можна поставити з коефіцієнтом 4.20. Нічия в основний час оцінюється коефіцієнтом 3.55. На перемогу в турнірі коефіцієнт "Ліверпуля" складає 1.45, "Тоттенгема" - 2.78.


Орієнтовні склади

"Тоттенгем": Льоріс, Алдервейрелд, Дайєр, Девіс, Тріпп'єр, Сіссоко, Ваньяма, Аллі, Лукас Моура, Еріксен, Льоренте.

"Ліверпуль": Алісон, Мілнер, Матіп, ван Дейк, Робертсон, Фабіньо, Вейналдум, Хендерсон, Мане, Салах, Орігі.