Чоловік намагався потайки провезти 5 тис. п'явок через кордон

У Канаді чоловік був оштрафований на 15 тисяч канадських доларів (11 тисяч доларів США ) за те, що спробував провезти в країну кілька тисяч п'явок з Росії у своїй ручній поклажі

Про це повідомляє CBC.

Іполит Бодунов був затриманий в міжнародному аеропорту Торонто імені Пірсона в жовтні 2018 року. Він намагався провезти в Канаду 4788 живих п'явок.

У заяві міністерства навколишнього середовища Канади йдеться, що виявлені п'явки були відправлені на тестування, щоб з'ясувати, чи дозволений їх ввезення в країну. З'ясувалося, що це так звані медичні п'явки (Hirudo verbana), торгівля якими строго регулюється.

"Торгівля цим видом п'явок контролюється, так як в навколишньому середовищі їх стає все менше через діяльність людей", - йдеться в заяві міністерства.

В інтерв'ю канадському телеканалу CBC Себастьян Квіст з Королівського музею Онтаріо в Торонто сказав, що був приємно здивований, що всі п'явки вижили в польоті.

Іполиту Бодунову, який, наскільки відомо, виявився першою людиною за всю історію Канади, спійманим на спробі провезти в країну п'явок, було пред'явлено звинувачення в незаконному імпорті тварин, захищених законом.