Матіос скликає силовиків через провокаційне відео з анексією Румунією Буковини

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що скликає нараду силовиків через провокаційне відео, на якому Румунія анексує Буковину після широкомасштабної агресії Росії проти України

Про це Анатолій Матіос написав у facebook.

"Інформую - буквально завтра особисто внесу до Єдиного реєстру досудових розслідувань дані про підготовку (зрозумілими, але процесуально не встановленими особами) до вчинення особливо тяжких злочинів, що посягають на територіальну цілісність української держави. У зв’язку з викладеними у статті доводами у вівторок проведу нараду з керівництвом МЗС, Генерального штабу та ГУР МОУ, Служби зовнішньої розвідки, а також виконувачем обов'язки голови СБУ. Всі отримають законні доручення у межах кримінального провадження. Українська держава ( хай для когось ніби і слабка) - є! Ми будемо за неї боротися", - написав Матіос.

Днями на YouTube було викладено аматорське відео про те, як у 2022 році Румунія може, з метою захисту своїх громадян, окупувати Чернівецьку область України і частину Одеської області. Каталізатором для таких дій, нібито, може послугувати активізація бойових дій на Сході України, аж до повномасштабного наступу російських військ.