В Одеському медуніверситеті побилися прибічники та противники ректора

У понеділок, 3 червня, в Одеському національному медичному університеті стався силовий конфлікт між прихильниками колишнього ректора Валерія Запорожана і призначеним МОЗ керівництвом

Члени наглядової ради Одеського медуніверситету разом з в.о. ректора Владленою Дубініною і групою активістів зуміли зайти в ректорат, щоб провести позачергове засідання, інформує Думская.

Однак засідання було зірвано групою молодиків у масках, які розпорошили невідомий газ. Проти них застосували вогнегасники.

Одночасно поліція отримала повідомлення про замінування будівлі Одеського медуніверситету. У зв’язку з чим всіх людей евакуювали. Дубініна та інші вийшли з університету в супроводі поліції під крики «Ганьба!».

Вибухотехніки перевірили будівлю медуніверситету і три корпуси медучилища. Вибухонебезпечних речовин не виявлено.

У поліцію доставлено 43 учасників конфлікту, зараз вони надають пояснення щодо обставин сутичок у медуніверситеті. Під час конфлікту тілесні ушкодження отримав поліцейський, його госпіталізували в медичний заклад.

За даними ЗМІ, з боку Запорожана в сутичках брали участь бійці охоронної фірми Зевс, з боку Дубініної і МОЗ — активісти Нацкорпусу та Автомайдану.