Xiaomi і Oppo показали прототипи смартфонів з фронтальною камерою, прихованою під екраном

3 червня китайський виробник смартфонів Oppo показав в Твіттері прототип пристрою з фронтальною камерою, розташованою під екраном - без “чубчика” або висувного механізму

Через кілька годин схожу розробку продемонстрували в Xiaomi. Обидві компанії показали відеозаписи з розробками у Twitter.

У 15-секундному ролику від Oppo демонструється телефон, у якого не видно фронтальну камеру. Для доказу її наявності під екраном співробітник Oppo зробив знімок і прикрив камеру пальцем.

Представник компанії Брайан Шен пізніше зазначив: “На цій стадії камерам під екраном важко змагатися зі звичайними, обов'язково буде втрата якості. Але жодна нова технологія не досягає досконалості відразу”.

Через кілька годин президент Xiaomi Лінь Бінь опублікував “невеликий погляд на майбутнє” від компанії. У ролику неанонсований телефон з камерою під дисплеєм порівняли зі смартфоном зі стандартним “чубчиком”.

Як і в відео OPPO, співробітниця Xiaomi зробила фото на селфі-камеру, яку не видно під екраном. Обидві компанії не заявили, коли продемонстровані смартфони представлять офіційно.