Зеленський призначив прес-секретарем журналістку Юлію Мендель

Журналістка Юлія Мендель перемогла у конкурсі на посаду речника президента України, Володимир Зеленський призначив її прес-секретарем

Про це повідомляє прес-служба президента України.

Призначити Юлію Мендель прес-секретарем президента України, зазначено в указі №350/2019, який оприлюднено на сайті глави держави.

За даними TheБабель, на конкурс на посаду речника президента України було подано близько 400 тис. заявок, з якими працювала HR-команда.

За словами прес-секретаря ЗеКоманди Ірини Побєдоносцевої, на першому етапі перевіряли відповідність кандидатів найпростішим вимогам: володіння українською та англійською, грамотність, досвід роботи в суміжних професіях, вища освіта. Більшість претендентів відсіяли вже на цьому етапі.

Зазначається, що під час телефонних співбесід оцінювали інші якості: дикцію, манеру висловлювання думки та швидкість реакції.

"Залишилося близько ста учасників, і після обговорення ми обрали 50, які й отримали творчі завдання. Тут вже оцінювалися і форма, і зміст: суть повідомлення, ідея, щирість, переконливість, чіткість і лаконічність формулювань", - зазначила Побєдоносцева.

За її словами, з 50 людей у фінал вийшли троє. З ними особисто спілкувалися президент Зеленський і члени команди з Адміністрації президента. Претендентам вони влаштували імпровізовану прес-конференцію з несподіваними запитаннями. Оцінювалося розуміння політичного контексту в Україні та світі, стресостійкість, світогляд, почуття гумору та швидкість реакції.

Довідка.

Юлія Мендель, 32 роки. Журналіст видання TheБабель. Вона народилася в Херсоні, навчалася журналістиці в Києві. У різний час працювала на телеканалах Еспресо.TV, ICTV та Інтер.

Кілька років журналіст співпрацює з The New York Times, писала матеріали для українського Forbes і американського Politico.