Кінофестиваль "Молодість" оголосив переможців

У столиці фінішував 48-й Київський міжнародний кінофестиваль "Молодість"

Більше трьох з половиною тисяч кінострічок з усього світу, і тільки 180 потрапили до програми КМКФ"Молодість". За словами генерального директора КМКФ "Молодість" Андрія Халпахчі, цього року дуже сильна конкурсна і позаконкурсна програма.

Приз за найкращий повнометражний фільм дістався південно-корейській режисерці - Бора Кім “Колібрі”. Фільм "В радості, і тільки в радості" української режисерки Марини Рощиної здобув першість у Національному конкурсі. А ось Гран-прі фестивалю - скіфський олень та чек на десять тисяч доларів від давнього офіційного партнера, лотереї “Лото-Забава” від оператора державних лотерей “М.С.Л.”, дісталися французькій стрічці “Дикий”. Стрічка розповідає про історію чоловіка, який заради кохання та свободи йде на ризикові кроки.

"Дуже важливо, щоб на цьому прикладі інші теж допомагали розвитку кіномистецтву. Це природньо для багатьох лотерейних операторів багатьох країн. Завдяки тому, що ми підтримуємо кінофестиваль "Молодість" та є спонсорами Гран-прі, ми тим самим популяризуємо ідею, що лотереї та соціальні проекти дуже поєднані", говорить віце-президент оператора державних лотерей “М.С.Л.” Євген Власенко.

До речі, актор Фелікс Маріто, який зіграв головну роль у стрічці “Дикий”, швидко знайшов спільну мову з представником лотерейного оператора, адже в Європі в лотереї грають цілими родинами.

"Я не знаю, як у вас в Україні, але я купую час від часу миттєві лотереї — це нагадує мені про дідуся. Він завжди це робив і пропонував мені", розповів після церемонії нагородження пан Маріто.

Наступний КМКФ "Молодість" має відбутися через рік. У "М.С.Л." планують розширити підтримку кінофестивалю.

"Усе буде залежати від того, наскільки, в тому числі і держава, відбудує для лотерейних операторів умови для підвищення результатів нашої роботи", - поділився планами пан Власенко.

Організатори  і режисери вже починають готуватися до наступного кінофестивалю. І обіцяють ще більше нових імен та кіношедеврів.