"Свободу жіночим соскам": у Нью-Йорку пройшла акція проти цензури

2 червня в Нью-Йорку 125 оголених людей лягли перед офісом Facebook і Instagram, вимагаючи від компаній скасувати цензуру жіночих сосків

Як пише Dazed,прикривалися учасники акції "законними" фотографіями чоловічих сосків, які не блокують в соцмережах.

Акцію організував фотограф-нудист Спенсер Тунік спільно з Національною коаліцією проти цензури. Знімки події Тунік представив як частину кампанії #WeTheNipple, яка бореться за рівні права фотографій чоловічих і жіночих сосків.

Координатори акції хочуть, щоб соцмережі дозволили публікувати оголені знімки художникам і фотографам. "Якщо Facebook і Instagram хочуть стати платформою для людей мистецтва, вони повинні прибрати заборону на наготу, який шкодить художникам, які працюють з людським тілом", - розповіли організатори.

Детальніше про блокування оголених фото Facebook написав на сторінці "Норми співтовариства". Ось що зазначено в графі з обґрунтуванням політики: "Ми забороняємо публікувати зображення оголеного тіла або статевих актів, оскільки частина людей в нашому суспільстві може вважати такий контент образливим". Далі Facebook пише, що дозволяє подібний контент, якщо він публікується в "освітніх, гумористичних або сатиричних цілях".