Супрун заявляє про захоплення Одеського медуніверситету рейдерами

Будівля Одеського національного медичного університету захоплена рейдерами, а рішення МОЗ саботуються

Про це в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун написала у Facebook.

3 червня невідомі увірвалися на позачергове засідання Наглядової ради медуніверситету та розпилили сльозогінний газ, внаслідок чого постраждали 28 людей, йдеться у повідомленні.

"Рада мала розв'язувати питання щодо розгляду численних скарг від співробітників про вчинення тиску на них. Зокрема стосовно незаконних звільнень, що відбуваються в університеті", - зазначила Супрун. 

За її словами, будівлю університету захоплено рейдерами, рішення МОЗ саботуються, судами блокуються рішення про реорганізацію медуніверситету. Заручниками цієї ситуації стали студенти та викладачі медуніверситету, які шостий місяць не отримують стипендії та зарплати.

"Екс-ректор ОНМедУ Валерій Запорожан з сотнями тисяч доларів готівкою може дозволити собі затяжну боротьбу за "свій" університет. Корупціонери, які проплачують тітушок і адвокатів, які "організовують" необхідні рішення корумпованих суддів - це справжня реальність "вищої освіти", - наголосила в.о.міністра. 

Зазначається, що МОЗ не може провести в Одеському медуніверситеті ані аудит роботи керівництва університету - людей не пускають на територію, ані незалежне тестування якості освіти студентів, бо в університеті організовують акції та протести, поширюють брехню про тести й залякують усіх, прикриваючись студентами.

На думку Супрун, реорганізації медвишу заважають "медичні феодали", бо хочуть зберегти свої кабінети.

"Мене завжди дивувало, що у ректорів українських університетів кабінети виглядають більш вражаюче, ніж у мерів міст чи голів ОДА. Великі картини, бурштин, дорогі меблі та аксесуари. У цих самих кабінетах мова зазвичай йде про критичне недофінансування закладів і так далі", - підкреслила Супрун.

  • Нагадаємо, 3 червня в Одеському національному медичному університеті стався силовий конфлікт між прихильниками колишнього ректора Валерія Запорожана і призначеним МОЗ керівництвом.