Авіакомпанія KLM розробить перший V-образний пасажирський літак. Чим він кращий за звичайні

Авіакомпанія KLM Airlines і Делфтський технічний університет (TU Delft) в Нідерландах розвиватимуть спільний проект - розробку першого V-образного пасажирського літака Flying-V з салоном в крилах

Про це пише KLM Airlines.

Flying-V схожий за конструкцією і розмаху крил на літак Airbus A350 - у них схожий розмір, що дозволить апарату від KLM перевозити таку ж кількість пасажирів - близько 314 людей в стандартній конфігурації.

Пасажирський салон, багажний відсік і паливні баки Flying-V будуть знаходитися в крилах літака - така конструкція дозволить зробити витрати палива меншими на 20%, ніж у аналогічних апаратів схожого розміру.

Бюджет проекту не розголошується. У разі, якщо літак пройде всі необхідні сертифікації та випробування, на ринку він з'явиться в кращому випадку в 2040 році.

За словами керівника проекту Рулоф Воса з TU Delft, авіація викидає до 2,5% всього вуглекислого газу в світі щорічно. При цьому електролітаки не зможуть перевозити людей через океани в найближчі десятиліття, тому компанії вирішили зайнятися розробкою технологій, які дозволять хоча б зменшити викид CO₂ в атмосферу.