Ferrexpo в 2018 році інвестувала в українські активи понад 3,5 млрд. грн

Група Ferrexpo за результатами 12 місяців 2018 року вклала понад 3,5 млрд. гривень (більше 130,0 млн. доларів США) в розвиток Полтавського, Єристівського та Біланівського ГЗК, що входять до Групи, що перевершило аналогічний показник 2017 року

Згідно із затвердженою Радою Директорів інвестпрограмою, Група Ferrexpo за січень-грудень минулого року інвестувала в підтримку родовищ і розвиток Полтавського ГЗК (ПГЗК, Ferrexpo Poltava Mining, FPM, що входить в групу Ferrexpo) понад 2414,0 млн. гривень (більше 90,0 млн. доларів США), в розвиток Єристівського і Беланівського ГЗК (ЕГОК, Ferrexpo Yeristovo Mining, FYM, що входить в групу Ferrexpo і БГОК, Ferrexpo Belanovo Mining, FBM, що входить в групу Ferrexpo) - понад 1073,2 млн. гривень (більше 40,0 млн. доларів США).

Основними капітальними інвестиціями ПГЗК стали витрати на підтримку діючого виробництва в сумі понад 806,0 млн гривень (більше 33,0 млн. доларів США) і великих стратегічних проектів на суму понад 914,0 млн. гривень (більше 32,0 млн. доларів США ); компоненти на суму понад 694,0 млн. гривень (більше 25,1 млн. доларів США).

Засоби ЕГОКа і БГОКа були вкладені в переробку, розвиток залізниць і об'єктів, в проекти з капітального будівництва кар'єра і інфраструктури, геологічні та інші роботи.

У 2019 Група Ferrexpo продовжує дотримуватися плану з інвестицій відповідно до затвердженої Радою Директорів інвестпрограмою.

Довідка про компанію:

Ferrexpo - швейцарська залізорудна компанія з активами в Україні. Основною діяльністю компанії є виробництво і експорт високоякісних залізорудних окатишів, що використовуються при виробництві сталі. Група Ferrexpo є найбільшим виробником і експортером окатишів серед країн колишнього СРСР. Поточні виробничі активи - Полтавський і Єристівський ГЗК. Ferrеxpo plc володіє 100% акцій Ferrexpo AG, якій, у свою чергу, належить 99,11% акцій Полтавського ГЗК і 100% акцій Єристівського ГЗК. У 2018 г. Компанія виробила 10,6 мільйона тонн залізорудних окатишів. Основними споживачами продукції є сталеливарні підприємства з Австрії, Німеччини, Японії, Південної Кореї, Тайваню, Китаю, Словаччини, Чехії, Туреччини, В'єтнаму, а також США. Акції Ferrexpo котируються на основному майданчику Лондонської фондової біржі під тікером FXPO. Додаткову інформацію можна знайти на сайті www.ferrexpo.com