Медведєв висунув умову продовження транзиту газу через Україну

Прем'єр-міністр Російської Федерації Дмитро Медведєв заявив, що продовження домовленостей про транзит російського газу через Україну повинно бути засноване на прагматизмі і відмові від судових спорів

Про це повідомляє ТАСС.

За його словами, Росія не відмовлялася від пролонгації відповідних договорів з Україною і використання цього транзитного маршруту.

"Це співробітництво має бути прагматичним, воно повинне бути засноване на нормальних комерційних відносинах, воно має бути взаємовигідним, там повинні бути прийнятні тарифи", - заявив Медведєв.

Крім того, Медведєв підкреслив, що має бути визначено, яким чином буде управлятися газотранспортна система України", а також вирішено низку інших питань.

За словами прем'єр-міністра РФ, транзит російського газу через Україну збережеться, якщо нова влада перейде від політичних спекуляцій до прагматичних міркувань.

"Ми сподіваємося, що, у всякому разі, у нового керівництва України прагматичні міркування, міркування, пов'язані з досягненням нормальних домовленостей, заснованих на прагматизмі, запанують над всякого роду політичними спекуляціями", - заявив Медведєв.