Відсутність зброї, обшуків і експертиз: нардеп Сотник заявила про саботаж розслідування вбивства 5-річного хлопчика

Народна депутатка Олена Сотник заявила про можливе приховування злочинів і небажання розслідувати вбивство 5-річного хлопчика у Переяславі-Хмельницькому

Про це Сотник розповіла у кулуарах Верховної Ради, передає Еспресо.TV

"Є дуже багато питань до Князєва  (Сергій Князєв, голова Нацполіції, - Ред.) і Труби (Роман Труба, директор ДБР, - Ред.) щодо слідства. Зокрема, є факт, що підозрювані відмовилися надавати свої матеріали для біологічної експертизи. Цікаво наступне: чи відібрали аналізи у примусовому порядку? Бо КПК це передбачає. Усі біологічні матеріали треба відібрати протягом максимум доби", - зазначила вона.

За словами народної депутатки, у слідчого є можливість протягом 3 годин отримати судовий дозвіл про проведення примусової експертизи.

Сотник також наголосила, що зброю досі не знайшли.

"Зброю можна знайти. Де обшуки? Де тимчасовий доступ до речей? Якщо підозрювані не свідчать, є свідки: 4 особи були тоді на подвір'ї. Очевидно, зброю сховали: прикопали або викинули. Вже зараз заявляю, що це можливе приховування злочинів і небажання розслідувати", - заявила вона.

Народна депутатка додала, що "спочатку підозрювані визнавали свою вину, а тепер прийшли адвокати і вони не визнають, а це, очевидно, саботаж з боку правоохоронних органів розслідування цієї справи".