ЄС засуджує видачу росіянами паспортів на окупованому Донбасі, - Туск

Президент Європейської Ради Дональд Туск наголошує, що в Євросоюзі засуджують видачу російських паспортів громадянам України з окупованих Криму та окремих районів Донбасу

Про це Туск сказав на спільній прес-конференції з президентом України Володимиром Зеленським у Брюсселі, повідомляє Еспресо.TV.

"Ми також обговорили поточні загрози для безпеки України. ЄС дотримується свого курсу і залишається відданим суверенітету, незалежності і територіальній цілісності України. Ми засуджуємо російські укази щодо надання російського громадянства українцям з Донбасу, або які походять з Криму. Це суперечить Мінській угоді.  Ми надалі закликаємо до негайного звільнення українських громадян, які були незаконно затримані у Росії та в Криму, включно з 24 українськими моряками", - наголосив Туск.

Туск додав, що Євросоюз готовий продовжувати роботу з імплементації угоди про асоціацію ЄС-Україна, вона вже дала багато позитивних результатів у торгівлі, інвестиціях, які є позитивом для наших народів з обох боків.

"ЄС також надаватиме фінансову підтримку українським реформам, попри війну на Донбасі і російську агресію. Ми також обговорили подальші загрози для безпеки України. ЄС надалі підтримуватиме суверенність, незалежність і територіальну цілісність України", - зазначив Туск.

Під час зустрічі Зеленський і Туск також підтвердили проведення саміту Україна-ЄС 8 липня.