Завдяки підприємцям на підтримку дітей з синдромом Дауна зібрали понад 230 тисяч гривень

 2 червня у Києві відбувся 9-й благодійний турнір з міні-футболу, на якому зібрали кошти для роботи Центру раннього  розвитку  дітей із синдромом Дауна. Окрім благодійних організацій в Україні підтримку дітям з зайвою хромосомою надають міжнародні донори та соціально-відповідальний бізнес. Одна з таких компаній - оператор державних лотерей “М.С.Л.”, який підтримує ВБО “Даун Синдром” уже впродовж трьох років. Цього разу компанія виступила офіційним партнером заходу та виставила власну команду для участі у змаганнях.

За словами директора з маркетингу компанії “М.С.Л.” Павла Вайсеро, співробітники не просто долучаються розумінням, що компанія підтримує такі проекти, а вони на власні очі бачать цих дітей, спілкуються з ними і розуміють, що це таке, і наскільки це важлива підтримка: “Ми власним прикладом показуємо, як лотерейний оператор може підтримувати важливі соціальні ініціативи, такі, як ВБО “Даун Синдром”! По-перше, така співпраця потрібна і дітям з інвалідністю, і співробітникам компанії! Це такий собі win-win, коли діти потрапляють в абсолютно адекватне середовище і розуміють, що вони такі ж, як усі! Їм потрібна ця можливість спілкуватися! А по-друге, співробітники на власні очі бачать цих дітей спілкуються з  ними і розуміють, наскільки важлива така підтримка!”

Добре знає, які труднощі постають на шляху у батьків дітей з синдромом Дауна, пані Ольга. Шанс народити здоровим батькам малюка із синдромом Дауна – один на 700 випадків. Коли народилася Марта, вона не знала, що робити. Зізнається: без Центру раннього розвитку дітей з синдромом Дауна, не впоралася б самотужки. Тут комплексно допомагають і батькам, і таким дітям: “Центр узагалі унікальний. Він працює тільки із дітками з синдромом  Дауна. Це не загальна нозологія, як, наприклад, є реабілітаційні центри, куди приходять дітки з різними діагнозами. Тут фахівці, які працюють більше 10 років саме із сонячними дітьми.  

Усе зібрано в одному місці - ранній розвиток, соціалізація наших дітей. Ну і психолог, який працює із батьками”, - каже вона.

Благодійна організація об’єднує майже 900 сімей з такими малюками. Президент ВБО “Даун Синдром”, Олена Большаніна зауважує: підтримка від соціально-відповідального бізнесу життєво-необхідна: “Усі кошти йдуть на програми Центру раннього розвитку. Це - старт для дітей із синдромом Дауна. У цей центр приходять діти від народження і до 8 років. І батьки. Ми останнім часом усе більше робимо фокус не тільки на дітей, а й на батьків, тому що їм потрібна психологічна, інформаційна підтримка - аби вони відновилися, повірили у свої сили і в сили своїх дітей”.

А для оператора державних лотерей “М.С.Л.”, участь у подібних подіях – далеко не рідкість, адже це є своєрідною соціальною місією та філософією компанії.

“Підтримка соціальних проектів - це певна філософія бізнесу для лотерейних операторів світу, Європи. І ми, як правонаступник радянського “Спортлото”, в принципі уже протягом багатьох років впроваджуємо в Україні європейські цінності. Ми прекрасно розуміємо, що суспільство має бачити, куди спрямовуються кошти від лотерей і так як наразі законодавчо цей процес у країні не врегульований, ми власним прикладом показуємо, як це може бути - співпраця оператора і підтримка важливих соціальних ініціатив, таких, як “Даун Синдром”, - говорить директор з маркетингу компанії “М.С.Л.” Павло Вайсеро.

 Цього разу для таких дітей зібрали понад 230 тисяч гривень. Футбольні гравці ж отримали смачні сендвічі від молоді з зайвою хромосомою та медалі з кубками. А компанія “М.С.Л.” завоювала бронзу у срібній лізі турніру.