Зіткнення теплоходів у Будапешті: кількість загиблих зросла до 11

Рятувальники виявили на Дунаї ще три тіла жертв зіткнення прогулянкового катера і більшого судна, що сталося в Будапешті минулого тижня

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Ще три тіла були витягнуті з річки Дунай, двоє з них були підтверджені як корейці, що зникли безвісти унаслідок смертельного потоплення човна", - йдеться у повідомленні.

Загалом кількість загиблих громадян Південної Кореї зросла до 11 осіб, ще 14 людей вважають зниклими безвісти. Двох угорських членів екіпажу також досі не знайшли. Семеро інших корейських пасажирів були врятовані одразу після аварії.

Прогулянковий катер "Русалка" затонув ввечері 29 травня в кількох метрах від опори моста Маргіт навпроти будівлі парламенту Угорщини. У нього врізався великий круїзний теплохід Viking Sigyn.

На борту човна перебували 35 осіб – 33 корейських туристи и двоє членів екіпажу. Семеро осіб загинули, ще сімох вдалося врятувати, 21 особа вважалися зниклими без вісти.

Угорська поліція затримала громадянина України, капітана великого річкового теплохода. Пізніше суд Буди у Будапешті арештував його на місяць.