На Донбасі загинув боєць ООС, ще одного поранено. Окупанти втратили 5 бойовиків

У середу, 5 червня, російські військові на Донбасі 12 разів обстріляли позиції української армії, в тому числі із забороненої Мінськими домовленостями зброї

Про це повідомляє прес-центр штабу Операції об'єднаних сил.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" загарбники обстріляли позиції Об'єднаних сил неподалік Водяного з озброєння бойових машин піхоти, станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, поблизу Богданівки - з гранатометів різних систем і стрілецької зброї, біля Новотроїцького - зі станкових протитанкових гранатометів, під Піщевиком - із автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї, у районі Талаківки - з ручних протитанкових гранатометів, поряд із Новогригорівкою - з великокаліберних кулеметів.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" терористи обстріляли українські укріплення під Старим Айдаром з 82-мм мінометів, станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів, біля Кримського - з 82-мм мінометів, неподалік Золотого - з автоматичної стрілецької та снайперської зброї.

Унаслідок ворожих обстрілів один український військовослужбовець загинув, ще один - зазнав поранення. На кожний обстріл Об'єднані сили відповіли російським найманцям. За даними розвідки, 5 червня окупанти втратили одного бойовика загиблим, ще чотирьох - пораненими.

Від початку доби 6 червня терористи двічі обстріляли позиції Об'єднаних сил у районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування "Схід": біля Павлополя - з озброєння БМП,
поблизу Водяного - зі стрілецької зброї.

Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил унаслідок цих обстрілів немає. На кожний ворожий обстріл українські підрозділи відповіли окупантам.