"Потрібно посміятися": Клімкін прокоментував схожість промов Зеленського та Порошенка

Міністр закордонних справ Павло Клімкін відреагував на ситуацію із, начебто, плагіатом у промові Володимира Зеленського

Про це передає видання "Крим.Реалії".

За його словами, Міністерство закордонних справ України готувало набір ключових тез по європейській інтеграції України, які були передані в АП для святкування Дня Європи.

"Насправді, деякі з цих тез вклали для того, оскільки вони дуже важливі для наших міжнародних партнерів, щоб вони прозвучали під час першого візиту (Володимира Зеленського, - Ред.). Але так вийшло, не знаю, чому, що колишній президент Порошенко ці тези використовував під час свого з'їзду.  Звичайно, можна посміятися, можна наповнитися відчуттям гордості, що всім потрібен МЗС, і ключові тези МЗС", - заявив міністр.

"Тому я б поставився до цього з гумором і іронією. Можно посміятись і потрібно посміятись. Але важливо, що ці тези - правильні, але написані вони в МЗС, вони були тут підготовлені, ми навіть знаємо автора, який їх писав. Але емоції навколо - це такі політичні емоції на політичних перегонах. Це, з одного боку, розважає, а з іншого - сумно, люди могли б займатися чимось іншим і більш корисним. Але МЗС всім потрібен ... ", - додав він.

Нагадаємо, прес-секретар Порошенка Цеголко написав, що президент України Володимир Зеленський поцупив абзац з виступу екс-глави держави.

В АП звинуватили деяких працівників МЗС у "диверсії" на користь Порошенка